Vape Love

mai mari de 150 lei

Ce este CBN?

 

Dacă folosiți cannabis, probabil ați auzit despre cei mai populari doi canabinoizi, THC și CBD. Dar aceștia nu sunt singurii canabinoizi produși de plantă. Veți găsi, de asemenea, canabinoizi minori, cum ar fi CBN (canabinol), printre alții.

Acești compuși medicinali, unici doar pentru canabis, pot fi foarte diferiți unul de celălalt în ceea ce privește efectele și beneficiile lor medicinale. Așadar, dacă vrei să știi cum te va afecta canabisul tău, învățarea despre diferiții canabinoizi este primul pas.

Deci, să cunoaștem puțin mai bine CBN.

Care sunt beneficiile potențiale ale CBN (canabinol)?
CBN este un compus non-intoxicant care este cel mai bine cunoscut sub numele de canabinoid creat atunci când THC-ul îmbătrânește. Din acest motiv, este de obicei prezent în cantități mari în canabisul mai vechi. În timp ce acest lucru ar putea fi o dezactivare pentru unii, alții caută canabis mai vechi doar pentru a se bucura de efectele CBN.

Iată câteva dintre beneficiile potențiale ale CBN care sunt explorate în prezent în cercetare. Rețineți că cercetările actuale privind CBN sunt limitate, cu foarte puține studii care demonstrează efectele sale asupra corpului uman.

Antibacterian
Studiile asupra CBN au descoperit că poate fi un agent antibacterian puternic. În laborator, CBN a fost testat pe tulpini de bacterii MRSA care sunt rezistente la antibioticele tradiționale. Cercetătorii au descoperit că este un agent antibacterian puternic împotriva acestor tulpini rezistente. Poate că în viitor, vom vedea că CBN va fi folosit pentru a combate infecțiile bacteriene pe care antibioticele noastre obișnuite nu le pot vindeca.

Neuroprotector
CBN poate fi, de asemenea, un neuroprotector puternic. Într-un studiu asupra rozătoarelor, cercetătorii au folosit CBN ca tratament pentru SLA și au descoperit că a fost capabil să întârzie apariția bolii. Deși trebuie făcute studii pe oameni, acest lucru sugerează că CBN poate oferi un instrument puternic în lupta împotriva ALS și a altor afecțiuni neurodegenerative.

Stimularea apetitului
În studiile la rozătoare, CBN a crescut cantitatea de hrană pe care o mâncau subiecții șobolani, sugerând că ar putea fi un stimulant eficient al apetitului. Întrucât unii evită THC (un alt stimulent bine-cunoscut al apetitului) datorită efectelor sale îmbătătoare, CBN ar putea oferi o alternativă pentru cei care caută mâncăruri fără să fie ridicate, dar sunt necesare mai multe cercetări. 10 tulpini de canabis care pot ajuta la oprirea mâncatului

Glaucom
CBN poate fi, de asemenea, util pentru cei care suferă de glaucom. Un studiu pe iepuri a constatat că CBN (precum și THC) reduce presiunea intraoculară – cel mai mare factor de risc pentru glaucom. Cu toate acestea, cercetările sunt în stadii incipiente și CBN nu s-a dovedit a fi superior altor medicamente pentru glaucom. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla dacă canabinoizii ar putea înlocui vreodată în mod eficient orice tratament tradițional pentru glaucom.

Antiinflamator

CBN poate fi, de asemenea, un agent antiinflamator puternic capabil să-i ajute pe cei cu artrită reumatoidă. Într-un studiu la rozătoare, s-a demonstrat că CBN reduce artrita. Deși trebuie făcute mai multe cercetări, acest lucru ar putea ajunge să fie un ajutor incredibil pentru cei care suferă de această afecțiune debilitantă.

Concepții greșite populare despre CBN
Dacă ați mai citit despre CBN, ați putea fi surprins că nu ați văzut „insomnie” pe lista de beneficii medicale de mai sus. CBN este adesea lăudat ca un super-sedativ, dar reputațiile pot fi înșelătoare.

Deși nu au existat multe cercetări privind efectele sedative ale CBN (sau lipsa acestora), un studiu uman a analizat această întrebare încă din anii 1970. Deși studiul a fost mic, niciunul dintre respondenți nu a raportat că CBN le-a făcut să se simtă somnoroși.

Cu alte cuvinte, canabisul mai vechi care este bogat în CBN este, de asemenea, bogat în terpene sedative. Aceste terpene, mai degrabă decât CBN, ar putea explica efectele sedative.

Ei bine, există două motive posibile și ambele duc înapoi la o singură sursă: oamenii au observat că canabisul mai vechi (care este bogat în CBN) îi face somnoros și au presupus că trebuie să fie CBN.

În primul rând, este posibil ca combinația de CBN și THC să fie cea care cauzează de fapt efectul sedativ.

În același studiu care a constatat că CBN nu a făcut pe subiecți somnoroși, cercetătorii au testat CBN singur, CBN cu THC și numai THC. În timp ce THC a produs o oarecare somnolență de la sine, combinația celor două a produs niveluri și mai mari de somnolență. Așa că, probabil, cei care se bucură de canabisul bogat în CBN, care conține și THC, au observat efectele sinergice și au presupus că efectul sedativ este atribuit numai CBN-ului.

Efectul anturajului: cum compușii de canabis pot lucra împreună
Dar chiar și fără conexiunea THC, pot exista și alți factori care fac ca canabisul cu CBN mai mare să fie sedativ.

„CBN-ul pur nu este deosebit de sedativ”, explică cercetătorul și neurologul Dr. Ethan Russo, „dar se găsește de obicei în canabisul îmbătrânit, în care monoterpenoidele s-au evaporat, lăsând sesquiterpenoidele oxigenate mai sedative. Acest lucru explică discrepanța.” Cu alte cuvinte, canabisul mai vechi, bogat în CBN, este, de asemenea, bogat în terpene sedative (alte substanțe chimice active din plantă). Aceste terpene, mai degrabă decât CBN, ar putea explica efectele sedative. În timp ce CBN poate să nu fie sedativ de la sine, este posibil să puteți profita de efectele sale sinergice cu THC pentru a obține efectele de inducere a somnului pe care le căutați. O altă concepție greșită despre CBN este că produsele cu conținut ridicat de CBN vor fi întotdeauna non-intoxicante. În timp ce CBN singur nu este intoxicant, de fapt poate crește efectele euforice ale THC. Dacă doriți să profitați de beneficiile CBN fără un high, asigurați-vă că utilizați produse care nu conțin mult THC. Cum să găsiți produse de canabis CBN (canabinol). Deși CBN nu este deosebit de abundent în canabisul proaspăt sau vindecat, acesta poate fi adesea găsit în canabisul mai vechi, în special în canabisul care a fost expus la o mulțime de oxigen. CBN este de fapt creat din THC atunci când este oxidat (expus la oxigen în timp). Cu toate acestea, lăsarea canabisului în aer liber ar putea să nu fie cea mai eficientă modalitate de a obține CBN. Mărcile încep să ofere produse cu CBN izolat, de obicei sub formă de tincturi sau comestibile (și, în mod ironic, comercializate ca somnifere). Aceste produse CBN pure sunt o modalitate excelentă de a testa singur canabinoidul și de a vedea dacă este util pentru tine.